Service för äldre Volvobilar
Volvo Originalservice Classic

Har du en Volvo som är 6 år eller äldre som behöver service? På Stendahls Bil erbjuder vi dig ett prisvärt servicepaket med extra trygghet: Volvo Originalservice Classic.

Vid denna service ingår, förutom en noggrann kontroll av bilen enligt Volvos riktlinjer, servicegaranti i ett år, stämpel i serviceboken och förlängd vägassistans. Till ett förmånligt pris får du och din Volvo alltså högkvalitativ originalservice och samma trygghet som du är van vid. Du kan dessutom teckna serviceavtal och dela upp kostnaden månadsvis, givetvis utan extra kostnader.

DETTA INGÅR i en Originalservice classic

• Alltid Volvo originaldelar vid service och reparationer
• Fri Volvo Assistans i ett år, fram till att bilen är tio år
• Personlig servicetekniker – din kontaktperson hos oss
• Servicegaranti på arbetet i ett helt år
• Stämpel i serviceboken, värdefullt när du ska sälja din bil
• Fyra månader räntefri delbetalning med Volvokort eller CarPay

PRIS FRÅN:
2 795 KR*

Kontakta oss så får du pris för service på just din bil.

Vid en Originalservice Classic ingår dessa

20 Kontrollpunkter

Ju äldre din bil blir desto viktigare är det att kontrollera bilen och dess slitagedelar. Därför går en stor del av servicetiden vid en Classic originalservice åt just till att kontrollera bilen och se till att den har förutsättningar att hålla ett år till. Din Personliga Servicetekniker utgår från ett Serviceprotokoll, som är en lista av noggrant utvalda kontrollpunkter med saker som Volvo bestämt ska göras vid en märkesservice. Vid en Volvo Originalservice Classic ingår följande 20 kontrollpunkter och moment**

För bilar utrustade med automatlåda kontrollerar vi säkerhetsfunktionen i växelväljaren.

Vi kontrollerar funktionen av parkeringsbromsen och för bilar med traditionell handbroms justerar vi även spelet i handbromsspaken.

Vi gör en funktionskontroll av bilens yttre belysning.

Vi ställer in bilens strålkastare och dimljus för att ge dig en bra ljusbild och undvika att du bländar dina medtrafikanter.

 

Vi kontrollerar att bilens signalhorn fungerar som det ska.

Vi kontrollerar bilens torkare och spolningssystem eftersom dessa är avgörande för din sikt i dåligt väder.

Bilbältets kondition är lika viktigt som dess funktion, vilket gör det till en given kontrollpunkt i verkstaden.

För att undvika slitage på motorn är det viktigt att oljan byts ut en gång per år. I samband med oljebyte byter vi även bilens oljefilter.

Vi kontrollerar att det inte finns några yttre läckage från bilens motor eller växellåda.

Vi undersöker om det finns några slitage eller skador på däcken samt kontrollerar deras mönsterdjup. När mönsterdjupet på ett däck kommer ner till 3 mm försämras köregenskaperna dramatiskt. Därför rekommenderar vi att du byter dina däck innan dess.

Vi kontrollerar och justerar däcktrycket för alla däck, exklusive bilens reservhjul.

Om vi har justerat bilens däcktryck kommer vi även att göra en kalibrering. Detta gäller endast för bilar med TPMS-system.

Vi kontrollerar bilens bromsbelägg och bromsskivor för att du ska känna dig trygg vid varje inbromsning, oavsett ålder på din bil.

Om du har en dieselbil utrustad med dräneringsbart bränslefilter kommer vi att dränera filtret på vatten.

Vi kontrollerar och justerar vid behov bilens bromsvätska, kylarvätska samt olja till servostyrningen.

Om det behövs kommer vi att fylla på bilens spolarvätska. Kostnaden för spolarvätska ingår inte i servicekostnaden.

Vi kontrollerar blandningen på bilens kylarvätska för att säkerställa rätt balans mellan vatten och glykol.

Vi släcker och nollställer bilens servicelampa.

För att din bil ska vara den bästa versionen av sig själv uppdaterar vi alltid till den senaste mjukvaran.

Om din bil är utrustad med City Safety kommer vi att rengöra insidan av vindrutan framför kameran för att säkerställa att systemet fungerar på rätt sätt.

 

VARFÖR SKA DU VÄLJA ORIGINALSERVICE CLASSIC?

Det finns många fördelar med att serva sin äldre Volvo hos en auktoriserad märkesverkstad. Många tror att det är billigare på en icke auktoriserad verkstad men hos oss du får så mycket mer värde för pengarna.

Volvo originalservice Classic utförs på en auktoriserad Volvoverkstad, men till ett fast lågt pris och Servicen går till på samma sätt som för en nyare bil. Det är en så kallad basservice, den som görs vid varje servicetillfälle. Det innebär att din personliga servicetekniker går igenom hela serviceprotokollet, byter olja och oljefilter, uppdaterar bilens mjukvara och kontrollerar bilen och dess slitagedelar. När servicen är klar får du som kund en stämpel i serviceboken. Du får dessutom servicegaranti och fri assistans i ett år upp till att din bil är 10 år.

Volvo Assistans i ett år

Volvo Assistans hjälper dig så fort du får problem med din bil. Dygnet runt i alla västeuropeiska länder. Det kan vara allt från att bistå vid däckbyte om du får punktering till att bärga bilen och se till att du får boende eller flyg betalt medan den repareras.

Förlängningen sker automatiskt vid service hos oss fram tills att din Volvo fyller tio år. Med andra ord kan du njuta av den här extra tryggheten i ända upp till elva år.

Läs mer om Volvo assitans

SERVICEAVTAL FÖR ÄLDRE VOLVO

Serviceavtal är en trygghet även för dig som har en bil som är äldre än 6 år. Därför kan du givetvis teckna serviceavtal för Volvo Originalservice Classic med.

Med ett Volvo serviceavtal delar du upp kostnaden för servicen månadsvis. Du får samma låga Classic-pris, garanterat inga prishöjningar under avtalstiden och enkel och smidig månadsbetalning. Det förenklar din vardag och din bil håller i kvalitet.

Läs mer om serviceavtal
Extra förmånligt med

Carpay och Volvokortet

Du som har Volvo- eller CarPay-kort får ytterligare rabatt på det redan förmånliga servicepriset. Utöver rabatten kan du dessutom dela upp kostnaden på fyra räntefria månader. Har du inte Volvokort? Skaffa det idag, det är helt kostnadsfritt och för med sig många fördelar för dig som äger en Volvo.

Läs mer om Carpay
Frågor och Svar

Hur funkar Volvo Orginalservice Classic

Det finns många frågor som kan. dyka upp och här har vi försökt sammanställa de som vi märkt kan dyka upp.

Vad som ingår i en Orginalservice har Volvo bestämt utefter bilens behov och baserat på modell och årsmodell och modell. Vi följer alltid deras riktlinjer då de olika modellerna är byggda på olika sätt och har lite olika saker som ska kontrolleras och bytas. Därför varierar priset beroende på tids- och materialåtgången. Oavsett vilken Volvomodell du har kan du känna dig trygg med att du får den bäst tänkbara servicen med Volvo Originalservice Classic och dessutom till ett förmånligt pris.

Volvo Originalservice Classic har ett fast paketpris men vi pratar ändå om från-priser. Beroende på hur gammal din bil är och hur långt den har gått kan det nämligen finnas service- eller underhållstillägg som Volvo säger ska genomföras, exempelvis byte av luftfilter till motorn eller extra kontroller av slitagedelar. Då kostar det extra.

Vi kan också upptäcka att saker behöver fyllas på, exempelvis bromsvätska, eller att delar är slitna och behöver bytas ut. Då tillkommer givetvis kostnader för dessa – om du vill att vi byter dem åt dig, det vill säga.

Vill du veta mer om vad servicen för just din bil kommer att innehålla nästa gång är du välkommen att kontakta kontakta en Personligservice Tekniker eller be om en offert här: Be om offert

Vi har ett Servicepaket som vi kommunicerar med ett frånpris men det kan tillkomma saker baserat på vad din Personliga Servicetekniker upptäcker när han gå igenom bilen. Förhoppningsvis är det inte mycket mer än det som ingår i Servicepaketet men om det är något som behöver. bytas, fyllas på eller lagas så meddelar vi dig och stämmer av de eventuella kostnaderna.

Vill du veta mer om vad servicen för just din bil kommer att innehålla nästa gång är du välkommen att kontakta kontakta en Personligservice Tekniker eller be om en offert här: Be om offert

Om vi upptäcker saker som är tveksamt hållbarhetsmässigt kontaktar vi kunden och anpassar vårt förslag utifrån behovet. Är detaljen lite sliten kanske vi föreslår att den ska bytas om sex månader exempelvis om det passar kunden bäst. Oavsett så försöker vi se till att bilen är säker och att vi gör en. så hållbar lösning som möjligt, både för plånbok och miljön.

Vi utför den här typen av service på alla våra anläggningar och har utbildad personal på alla orter.

Här kan du hittar du våra fyra Servicecenter:

Stenungsund – Doterödsvägen 40
Stenungsund – Munkerödsvägen 3
Lilla Edet – Göteborgsvägen 12
Älvängen – Svenstorpsvägen 25

Boka direkt online eller

Kontakta en av våra Personliga Servicetekniker

Alla våra Personliga Servicetekniker är utbildade av Volvo samt har all utrustning och kunskap för just din bil. Boka online eller kontakta någon här nedan.

Avdelning
Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Anders Bernhardsson

Personlig servicetekniker
Stenungsund

Dan Lindegren

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Daniel Tano

Personlig Servicetekniker
Lilla Edet

Goran Butkovic

Personlig Servicetekniker
Lilla Edet

Henrik Klevendal

Personlig Servicetekniker
Lilla Edet

Jimmie Antonsson

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Johan Lantz Sporre

Personlig Servicetekniker
Älvängen

Johan Nord

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Kristoffer Gustavsson

Personlig Servicetekniker
Lilla Edet

Magnus Trägårdh

Verkstadscoach
Lilla Edet

Marcus Björsson

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Mattias Kandevik

Personlig Servicetekniker
Älvängen

Ola Jerksten

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Peter Svensson

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Tim Larsson

Personlig Servicetekniker
Stenungsund

Tobias Fransson

Personlig Servicetekniker
Älvängen

William Elgh

*Intervalltillägg kan tillkomma. Volvo Assistans ingår med ett år i taget fram till att bilen fyller tio år.Delbetala helt räntefritt på fyra månader med CarPay.

**Dessa kontrollpunkter gäller inte för Volvo XC90 2015–2017 samt S90/V90 2016–2017.