NYHET
Volvofinans bank byter namn till Ziklo bank

Sedan etableringen för över 60 år sedan har Volvofinans bank växt till ett framstående svenskt finansinstitut. De har hjälpt miljontals kunder med säker fordonfinansiering. Från början fokuserade banken på Volvobilar men inkluderade med tiden fler bilmärken. För att möta framtidens krav på att ytterligare bredda sitt erbjudande med fler fordonstyper och varumärken byter banken nu namn till Ziklo Bank.


Volvofinans behålls som produktnamn och varumärke för den fortsatta utvecklingen tillsammans med Volvo. Även betalningstjänsten CarPay behåller sitt namn medan CarPay Fleet byter namn och kommer ingå under Ziklo.

Namnbytet sker i mars 2024.

Vad innebär namnbytet för mig som kund?

Det nya namnet påverkar främst det visuella; banken får en ny logotyp och ett nytt utseende. Utöver det så sker nästan ingenting som påverkar dig som är Volvofinans- eller CarPaykund. Du behåller dina existerande avtal, dina villkor är desamma och du kommer att få samma konto- och betalningsinformation som idag. Fast nu från en ny avsändare; Ziklo bank.

Behöver jag som kund göra något?

Nej, du som är kund behöver inte göra någonting alls. Du behåller dina existerande avtal, dina villkor är desamma och du kommer att ha samma kontaktpersoner som idag.

Ska banken byta ägare?

Nej. Banken ägs till lika delar av Volvo Personvagnar AB och de svenska Volvohandlarna via holdingbolaget AB Volverkinvest och så kommer det fortsätta vara.

Fler frågor om Ziklo bank?

Volvofinans bank har samlat vanliga frågor och tillhörande svar på sin hemsida. Har du några funderingar kring namnbytet kan du i första hand leta efter svar här.