NYHET
Volvo Cars harmoniserar modellnamn

Volvo Cars effektiviserar och standardiserar modellnamnen för sina elektriska bilar, i linje med den pågående omvandlingen mot att bli en helt elektrisk biltillverkare till 2030.

De helt elektriska modellerna XC40 Recharge och C40 Recharge byter namn till EX40 respektive EC40 och passar därmed helt in med företagets andra helt elektriska modeller: EX30, EX90 och EM90. Namnet XC40 finns kvar för förbränningsdrivna varianter av modellen.

Elektriska
XC40 blir EX40
Elektriska
C40 blir EC40

Ändringen reflekterar Volvo Cars omvandling mot att bli en helt elektrisk biltillverkare. Under 2023 stod helt elektriska bilar för 16 procent av företagets globala försäljningsvolymer, en ökning med 70 procent jämfört med 2022. EX30, EX90 och EM90 kommer alla att ge sig ut på vägarna i år och öka antalet helt elektriska modeller i produktportföljen till fem, med flera nya modeller på gång.

Uppdateringen innebär också att Recharge-emblemet försvinner från alla plug-in-hybridmodeller, som nu helt enkelt betecknas T6 eller T8 – vilket indikerar olika effektnivåer.

Den nya standarden för modellnamn gör det ännu enklare för befintliga och nya kunder att förstå vilka modeller som är helt elektriska och vilka som är hybrider, när de köper en ny Volvobil.

 

”Genom att anpassa namnen på våra första elbilsmodeller till resten av vår elbilsportfölj förenklar vi valen för konsumenterna när vi fortsätter att elektrifiera vårt utbud.”  säger Björn Annwall, Volvo Cars Chief Commercial Officer och vice vd.

 

Volvo Cars introducerar också en ny Performance-nivå för sina EX40 och EC40 Twin Motor-varianter, som också kommer att erbjudas som en mjukvaru-uppgradering för föregående modellår. Uppdateringen, som ökar uteffekten med 25 kW för snabbare acceleration, innehåller också en unik pedalmappning för snabbare gasrespons och ett nytt ”Performance”-körläge som frigör hela 325 kW (442 hk).

Slutligen introduceras en speciell Black Edition av EX40 och EC40-modellerna, efter framgångarna med XC60 Black Edition som lanserades förra året. Black Edition-modellerna levereras med exteriörfärgen Onyx Black, blanksvarta emblem, 20-tums femekrade fälgar i blanksvart finish och charcoal-interiörer i microtech eller textil.

EC40, EX40 och XC40 är lika kompetenta som alltid, med Google inbyggt och smarta förvaringsutrymmen – och när det gäller de elektriska varianterna, räckvidd på upp till 583 kilometer för EC40 och upp till 576 kilometer för EX40.*