Lanseringsdatum
13.30 7 juni 2023

Du är varmt välkommen att följa livestreamen hos oss på Brovägen 20 i Lilla Edet samt på Munkerödsvägen 3 i Stenungsund.


Volvo kommer snart att lansera sin nya eldrivna SUV, Volvo EX30. Med budskapet ”Stora nyheter. Något litet är på gång.” har Volvo CARS avslöjat att denna spännande modell kommer att göra sin globala debut den 7 juni. EX30 kommer att vara Volvos minsta SUV någonsin och enbart finnas som elbil.

Trots sin mindre storlek förväntas EX30 erbjuda samma höga kvalitet, säkerhet och prestanda som Volvos andra modeller i EX/XC-serien.

En intressant detalj är att Volvo kommer att erbjuda möjligheten att beställa EX30 direkt vid lanseringen på utvalda marknader, inklusive Sverige.

Den globala lanseringen av EX30 äger rum den 7 juni i Milano, Italien. Evenemanget kommer att livestreamas och du är varmt välkommen till oss i Lilla Edet eller Stenungsund (Munkerödsvägen) för att titta på landeringen med oss. Mer information och en länk till livestreamen kommer att delas så snart det finns tillgängligt.

EX30 kommer att vara utrustad med toppmoderna säkerhetsfunktioner, inklusive funktioner specifikt utformade för att skydda människor i stadsmiljöer med hög trafik. Bilen kommer också ha ett lägre koldioxidavtryck än någon annan Volvo-modell hittills, med ingen utsläpp och en minskning på 25 procent jämfört med Volvos nuvarande elektriska modeller.

EX30 kommer att tillverkas med återvunna material och produktionen kommer att drivas av klimatneutral energi. Volvo planerar att avslöja mer information om modellen, inklusive räckvidd, prestanda och priset, under de kommande veckorna.