Zlatan
Number 10

Zlatan och Volvo Cars etablerar stipendium för att säkra fotbollens framtid

Zlatan
Number 10

Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet instiftar ett nytt gemensamt stipendium, ”Number 10”, för att lyfta och hylla de personer som viger sin fritid och sina hjärtan för svensk fotboll. Beskyddare blir Zlatan Ibrahimovic.


Volvo Car Sverige har sedan 2010 varit en nationell samarbetspartner till Svenska Fotbollförbundet. Den svenska generalagenten har tillsammans med Volvia, Hertz och Volvo Finans Bank valt att förnya samarbetsavtalet och lanserar nu med ”Number 10” ett konkret projekt som ska stödja och lyfta de eldsjälar som brinner för utveckla och forma fotbollens framtid, med syftet att leda till fortsatta blå-gula framgångar på den internationella fotbollsscenen.
– Vi vill vara med att utveckla framtiden för svensk fotboll och med värdegrunden för ”Made by Sweden”, som tar avstamp i jämlikhet, mångfald och en omsorg om människor. Därför känns det inspirerande att starta ”Number 10” och hylla de som sliter hårt där ute för att forma framtiden för Sveriges största sport, både på och utanför planen, säger Kristian Elvefors, VD på Volvo Car Sverige.

 

Syftet med det nybildade stipendiet är att hitta människor som stämmer in på beskrivningen av nummer 10. Det kan vara en person, aktiv, ledare eller en förening, som i sitt arbete driver fotbollen framåt och är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden.

Den första stipendiaten kommer att presenteras i samband med Fotbollsgalan 2017 som arrangeras i november på Globen. Utmärkelsen symboliseras av en svensk landslagströja med nummer 10 på ryggen.

– Svenska Fotbollförbundet är väldigt glada att Zlatan och Volvo Cars tar det här initiativet. Vi vet att det finns en mängd människor runt om i landet som i med- och motgång gör sitt yttersta för svensk fotboll. Jag är väldigt nyfiken på vem som kommer att få den första tröjan, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet.

Sedan Zlatan själv hängde landslagströjan med nummer 10 på stängslet till fotbollsplanen i Rosengård har han velat bidra på ett nytt sätt. Lösningen blev ”Number 10”.
– Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic.