Med inbyggd Google-teknik
Nya Volvo XC40 Pure Electric

I den kommande elektriska Volvo XC40 tänker Volvo Cars helt nytt kring infotainment. Det nya infotainmentsystemet, som drivs av Android, erbjuder kunder oöverträffade möjligheter till anpassning, förbättrade nivåer av intuitivitet och ny inbäddad Google-teknik och tjänster.


I den kommande elektriska Volvo XC40 tänker Volvo Cars helt nytt kring infotainment. Det nya infotainmentsystemet, som drivs av Android, erbjuder kunder oöverträffade möjligheter till anpassning, förbättrade nivåer av intuitivitet och ny inbäddad Google-teknik och tjänster.

Volvo Car Group är det första företaget som inleder ett samarbete med Google kring integrering av ett Android-drivet infotainmentsystem, med Google Assistant, Google Maps och Google Play Store inbyggt. De båda företagen har varit utvecklingspartners de senaste åren.

Det nya systemet erbjuder fullständig integration av operativsystemet Android Automotive, Googles Android-plattform med öppen källkod. Systemet erbjuder uppdateringar i realtid av tjänster som Google Maps, Google Assistant och fordonsappar som skapats av den globala utvecklarcommunityn.

Elektriska XC40 är också den första Volvon som kommer att få uppdateringar av mjukvara och operativsystem ”over -the air”*, vilket placerar Volvo Cars i framkant av fordonsanslutna tjänster. Helt elektriska XC40 kommer att fortsätta utvecklas och förbättras över tid, snarare än att redan ha nått sin topp när den lämnar fabriken.

– Vi ger dig äntligen samma upplevelse i din bil som du är van vid på din telefon, men anpassat för säker interaktion under körning, säger Henrik Green, Chief Technology Officer på Volvo Cars.
– Och genom att införa over-the-air-uppdateringar för allt från underhåll till helt nya funktioner kan bilen hållas lika fräsch som dina andra digitala produkter, alltid med de senaste och bästa funktionerna.

En av de största fördelarna med Android Automotive OS är att operativsystemet är bekant för miljontals utvecklare, och att det är skräddarsytt för att användas i bilen. Teknik och tjänster skapade av Google och Volvo Cars utvecklare är inbäddade i bilen. Ytterligare musik- och medieappar som har optimerats och anpassats för bilar kommer att finnas tillgängliga via Google Play Store.

Tack vare Google Assistant är flera av bilens funktioner röststryrda, som att kontrollera temperaturen, ställa in en destination, lyssna på musik och poddsändningar på appar som Spotify, samt hålla kontakten genom att till exempel skicka meddelanden.

Integrationen bidrar till att minska de störande momenten och låter föraren hålla händerna på ratten och blicken på vägen. Google Assistant gör det också möjligt att interagera med smarta hem-enheter direkt från bilen.

Google Maps kan visa uppdaterad kart- och trafikinformation i realtid för att på så sätt hålla föraren uppdaterade om trafiksituationer längre fram på vägen och proaktivt föreslå alternativa resvägar – eller hitta den närmaste laddstationen under resan.

Samma detaljerade och färska kartdata kommer att användas för att förbättra funktionerna i XC40:s avancerade förarassistanssystem (ADAS) genom att tillhandahålla viktig information såsom hastighetsbegränsningar och kurvor på vägen till bilen.

Volvo Cars fortsätter parallellt att utveckla mjukvara och uppkopplade tjänster, och för detta använder man sig av ett växande antal av egna mjukvaruingenjörer och företagets plattform för digitala tjänster, Volvo On Call.

Det nya infotainmentsystemet kommer exempelvis att vara helt integrerat med Volvo On Call och erbjuder nya funktioner som övervakning av batteristatus och laddningsnivåer.

Volvo on Call-klassiker som förvärmning av bilen kalla vinterdagar, hjälp att hitta bilen på en enorm parkering, fjärrlåsning och -upplåsning och bildelning via en digital nyckel ingår också.

Kontakta oss

Anläggning
Säljare
Lilla Edet

Christoffer Engelbrektsson

Säljare
Stenungsund - Doteröd

William Molina

Begagnatansvarig Säljare
Stenungsund

Karl-Gustav Nilsson

Säljare
Lilla Edet

Christian Hurtig

Säljare
Stenungsund

Peter Näsström

Försäljningschef
Lilla Edet - Stenungsund

Karl-Magnus Olsson

Säljare
Lilla Edet

Alexander Tagge

Säljare
Stenungsund

Sebastian Magnusson

Säljare
Lilla Edet

Ingela Andersson

Säljare
Stenungsund

Daniel Olsson

Säljare
Stenungsund

Martin Holm