Genvägar till Volvo On Call

Volvo On Call är ett inbyggt assistanssystem som gör det möjligt att kontrollera din Volvo på distans via Volvo On Call app.
Här kommer några tips och tricks.


Volvo On Call kan på flera sätt förenkla din vardag. Smarta funktioner som kan spara tid och underlätta ditt liv går idag att koppla samman med olika funktioner som erbjuds i Volvo On Call.

Widgets
För dig som använder Volvo On Call-appen i en Android- eller iOS-enhet finns möjlighet att lägga till Widgets (genvägar) för att snabbare komma åt funktioner som ”Fjärrstart av värmare”, se bränslemängd, etc.

3D Touch
Med hjälp av 3D Touch kan du skapa genvägar till vissa funktioner i Volvo On Call-appen.
Genom att installera 3D Touch på din telefon kan du genom ett tryck på app-ikonen nå genvägar till en del av funktionerna i Volvo On Call-appen.
Följande funktioner kan nås genom 3D Touch:
Fjärrstart av motor (ERS – Engine Remote Start)
Fjärrstart av värmare
Upplåsning
Tuta och blinka
Skicka resmål till bil

Siri
På iOS-enheter erbjuder Volvo On Call-appen version 4.1 och senare stöd för Siri.

Flic
Flic är ett knappliknande tillbehör som via Bluetooth kan kopplas samman med din smartphone och med Volvo On Call-appen. Därefter kan du använda Flic-knappen för att styra funktioner i bilen, som till exempel starta/stoppa den fjärrmanövrerade motorvärmaren, låta bilen tuta eller blinka, samt låsa bilen. Via Volvo On Call-appen kan du ställa in vilka funktioner du kan använda via Flic.

Inställning av önskade funktioner via Flic görs i Volvo On Call-appen.

Vad krävs för att Flic ska fungera?
För att Flic ska fungera krävs en smart enhet med Bluetooth och att Flic-applikationen är installerad. Flic-knappen ska vara parkopplad med din smarta enhet och vara inställd på att skicka kommandon till Volvo On Call-appen.

Mer information
Läs mer om Flic på https://flic.io/

Volvo Cars Support
Läs mer om Volvo On Call