Volvo XC60 och C30 till vinnarna av Volvos tävling "What Drives Edward"

twilight

The Twilight Saga: New Moon blir verklighet för vinnarna av Volvos onlinetävling What Drives Edward när de kör iväg i skinande nya bilar från Volvo, precis som den Edward kör i Twilight-filmerna, sponsrade av Volvo Personvagnar. Vinnarna var de första som lyckades lösa alla kniviga uppgifter på http://www.whatdrivesedward.com/. Över 370 000 människor från USA, Kanada, Tyskland, Storbritannien och Frankrike deltog i online-tävlingen.

På grund av det fantastiska deltagandet i USA – närmare 300 000 deltagare – beslutade Volvo Cars of North America att belöna två vinnare med nya bilar. Beth Gleason, 18 och Jeannette Lee Underwood, 19, var de första som genomförde hela tävlingen och de kommer snart att köra i väg i var sin skinande nya Volvo XC60. I Frankrike kunde Gaël Retho, 29, besegra över 11 000 andra tävlande och vinna en helt ny Volvo C30 R-Design. En annan lycklig ägare till en Volvo C30 blev 25-åriga Sebastian Ecker som vann den tyska delen av tävlingen. 22-åriga kanadensaren Christopher Johnstone är också en lycklig vinnare av en Volvo XC60.

-Fler ungdomar tycker att Volvo är en ”cool” bil eftersom Edward kör en sådan. Det kommer att påverka deras framtida beslut när de ska köpa bil. Volvo finns nu med i bilden. Och i själva verket tycker deras mammor likadant. Volvo gläder sig verkligen åt att vara en del av New Moon-äventyret, och det finns inget som går upp emot att vara genuint knuten till ett fenomen som detta. De som deltog i tävlingen tyckte verkligen att de knepiga uppgifterna var roliga, och vi är verkligen nöjda med de reaktioner vi får, säger Paul Walder, ansvarig för global marknadsföring på Volvo Personvagnar.

De deltagare som inte vann, och som vill ha en egen ny Volvo XC60 kan besöka sin lokala Volvoåterförsäljare eller gå till http://www.volvocars.com/ för att bygga en egen bil. Edward kör en XC60 lackad i Saville Grey metallic, med en inredning i sandstensbeige/espresso, en gräddfärgad läderratt, 19-tums diamantmönstrade lättmetallfärgar i Achilles-serien och exteriörtillbehör som skyddslister på dörrarna, extra stötfångare fram och skyddsplåtar bak.

The Twilight Saga: New Moon, den andra filmen i serien, slog alla kassarekord när den kom upp på biograferna runt om i världen. I filmen, som regisserats av Chris Weitz och där huvudpersonerna spelas av Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner, når romansen mellan de vanliga dödliga och vampyrerna nya höjder när Bella Swan (Stewart) gräver djupare i mysterierna i den övernaturliga värld hon vill bli en del av – bara för att finna att hon är utsatt för ännu större faror än någonsin tidigare. Sedan Edward Cullen (Pattinson) lämnade Forks upptäcker Bella att hans bild kommer till henne varje gång hon är i fara. Med tiden tinas Bellas frusna hjärta upp genom hennes spirande kärlek till Black (Lautner) som bär på sin egen övernaturliga hemlighet.

Den tredje filmen i serien, The Twilight Saga: Eclipse, kommer upp på biograferna den 30 juni 2010.