Volvo XC60 med R-Design

xc60_rdesign
Volvo XC60 R-Design skickar ut starka signaler om körglädje, ungdomlighet och framgång. Ett sportigt chassi och en ny, ännu mer direkt styrning gör att vägegenskaperna svarar upp mot utseendet.

Volvo XC60 är en bil som redan i grundutförandet tar stor visuell plats och som skaffat sig en stark position i det sportiga crossoversegment. Med sina muskulösa former och skarpt skurna bakljuspaneler drar den blickarna till sig. Tillvalspaketet R-Design, som presenteras på Frankfurtmässan 2009, gör bilen ännu mer självsäker och iögonfallande.

– R-Design förstärker XC60s redan sportiga drag och ger bilen en extra raffinerad karaktär, både i körupplevelsen och i designen. Detta är egenskaper som vi vet att de kräsna köparna av den här typen av bilar uppskattar, säger Lennart Stegland, VD för Volvo Special Vehicles.

Exteriör med stort självförtroende
Utvändigt känner man igen de typiska attributen för R-Design: backspegelkåpor, lister och dekorer är i matt silk metal finish, hasplåtar och dubbla slutrör i krom. De femekrade aluminiumfälgarna av modellen Cratus är också unika för R-Designmodellerna. I standardutförandet mäter de 18 tum, men finns även som tillval i imponerande 20 tum. Denna storlek är ny för Volvo XC60 och endast tillgänglig genom R-Design.

En ytterligare nyhet är att bilens nedersta del är färganpassad med resten av karossen på XC60 R-Design, istället för matt, svartfärgad som på standardbilen. Detta skapar en visuell upplevelse av att bilen befinner sig närmre vägen och ger den ett mer dynamiskt utseende – även om markfrigången är densamma.

Spännande körupplevelse med utmärkt komfort
R-Designchassit är styvare, kraftigare dämpat och har mer distinkta köregenskaper. Men utan att inkräkta för mycket på komforten. Samtliga passagerare kan fortfarande åka länge och bekvämt på alla typer av underlag. Och i och med att bilen behållit sin generösa markfrigång förblir också de utmärkta terrängegenskaperna intakta.

Den nya direktstyrda styrväxeln bidrar också märkbart till körupplevelsen. Genom en snabbare responstid får föraren en närmre och mer exakt kommunikation med bilen och vägbanan. Den tydliga upplevelse av kontroll som detta ger gör att föraren kan känna sig trygg i att utmana bilen till det yttersta, samtidigt som han njuter av köregenskaperna fullt ut.

Modern och exklusiv interiör
Också invändigt dominerar det exklusiva metalliska temat genom aluminiuminlägg i ratt, dörrlister och på Volvos speciella mittkonsol. Sportpedalerna är i borstad aluminium, med ribbor av gummi för exakt grepp, känsla och kontroll.

Den elegant mörka mittkonsolen pryds av en cirkelformad ljus dekor som expanderar dynamiskt utåt. Mönstret återkommer på de skulpterade, tvåfärgade sätenas snedrandiga partier. Sätena kan fås i två färgkombinationer, med antingen ljusa soft beige eller mörka off black som dominant.

Framstolarna är extra förstärkta med sportskum i två valbara hårdhetslägen i både rygg- och sittstöd, för att skapa en bekvämt fixerad sittställning vid inspirerad körning. Sportratten i perforerat läder och med ingraverat R-Designemblem, påminner ständigt föraren om bilens speciella karaktär och goda köregenskaper.

Volvo XC60 R-Design – hela innehållet

Exteriört:

 • Grill i silk metal finish med R-Designemblem
 • Dimljusdekor fram i silk metal finish
 • Backspegelkåpor i silk metal finish
 • Femekrade 18 tums aluminiumfälgar – Cratus (20 tum som tillval)
 • Tröskeldekor med aluminiumlook
 • Bakluckespoiler i samma färg som karossen
 • Dubbla kromade synliga slutrör
 • Bakre färganpassad stötfångare med svart insert
 • Bakre kromad hasplåt med svart mesh
 • Sportchassi med styvare sättning
 • 7 exteriörlacker att välja mellan, däribland den R-Designunika färgen Passion red

Interiört:

 • Sportstolar förstärkta med extra skum i två hårdhetslägen i säte och ryggstöd för extra stabilitet och komfort vid kurvtagning
 • Unik klädsel i smooth-läder i två med färgkombinationer: off-black med soft beige inlägg eller vice versa, samt präglat R-Designemblem i ryggstöden
 • Präglat emblem R-Design i framstolarnas ryggstöd
 • Kombiinstrument (Watch Dials) med R-Designunik blå tavla
 • Sportratt med perforerat läder och R-Designemblem
 • Sportpedaler i aluminium
 • Specialdesignad mittkonsol och unikt dekormönster
 • Växelväljare i perforerat läder
 • Off-black sportmattor

R-Design en succé för Volvo Personvagnar
R-Design lanserades 2007 för att möta det stora intresset hos framförallt yngre bilköpare att specialutrusta sina bilar med sportiga, personliga tillbehör. Med R-Design fick de tillgång till ett smakfullt sammansatt tillvalspaket med exklusiva designdetaljer och sportiga chassin.

Idag finns R-Design representerat hos nästan hela Volvos produktprogram genom modellerna C30, S40, V50, S80, V70, XC60 och XC90.

– R-Design har hittills varit en succé för Volvo Personvagnar. Satsningen på det här sportigt, exklusiva tillvalspaketet har hjälpt oss attrahera nya kundgrupper som kanske inte skulle ha valt Volvo annars. Introduktionen av XC60 R-Design visar tydligt hur starkt vi tror på konceptet och vi märker av ett stort förhandsintresse för produkten från våra marknader, säger Lennart Stegland, VD för Volvo Special Vehicles.