Volvo XC40 P8 Recharged - Pure Electric
Samma känsla. Men helt eldriven.

Helt eldrivna XC40 Recharge skapades för att ge dig en riktigt bra körupplevelse idag. Och för att skydda din framtid.

Personlig

En SUV perfekt anpassad för stadslivet. Alltid uppkopplad och anpassad efter din livsstil. En XC40 laddad för att vara din personliga körupplevelse.

Hållbar

XC40 Recharge är en kraftfull körupplevelse helt utan avgasutsläpp. Skapad för dig och världen vi delar.

Säker

Det är en kompakt och helt eldriven SUV som skyddar det som är viktigt för dig. Så att du kan njuta varje resa, oavsett vart du ska.

Frågor och svar

Vad vill du veta om den helt elektriska XC40 Recharge?

Batteriet har en nominell kapacitet på 78 kWh. Ett fulladdat batteri har en beräknad räckvidd på över 400 km* vid blandad körning utan att du behöver ladda. Den verkliga räckvidden beror på din körstil och andra omständigheter, som utomhustemperatur, väder, vind, topografi och vägar. Andra faktorer som påverkar räckvidden är hur mycket el du använder till andra funktioner i bilen, som uppvärmning och nedkylning av bilen. Ett sätt att förlänga räckvidden är att värma upp eller kyla ner bilen innan körning så det redan är rätt temperatur vid start. Du kan även välja till en värmepump som sparar värdefull energi.

Men på daglig basis kommer du antagligen ladda batteriet när bilen är parkerad och det finns möjlighet att ladda – oavsett om det är hemma, på jobbet eller i stan. Så räckvidden borde inte vara ett problem för den dagliga pendlingen förutsatt att du har bra tillgång till laddning.

* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Tiden det tar beror på vilken anslutning du har för att ladda bilen. Ett vanligt eluttag fungerar, men skall användas endast i nödfall. Med en sådan uppkoppling tar det cirka 30–55 timmar att ladda ett tomt batteri upp till 80 procent. Eller, omkring 7,5–14 km räckvidd per timme laddning. För daglig laddning behöver du installera en laddbox, vilket minskar tiden för laddning och är ett säkert alternativ. Med en laddbox på 11 kW får du en laddtid på cirka 5,5 timmar, eller 60 km räckvidd per timma du laddar.

Kostnaden för elektricitet varierar beroende på lokala omständigheter, men kostnaden är avsevärt lägre jämfört med bensin eller diesel. Den lägre bränslekostnaden är en av anledningarna till att byta till en elbil. Och för att få ytterligare lägre kostnader kan du ställa in din XC40 Recharge att ladda när eltarifferna är lägst, vilket ofta är på natten.

Ja. Man kan byta batteriet om det behövs.

XC40 Recharge är perfekt anpassad för att köra långa sträckor. Batteriets höga kapacitet med en beräknad räckvidd på över 400 km försäkrar att du kan köra långt utan att oroa dig för räckvidd. Om du behöver ladda bilen under resan så kan du göra det på en AC laddstation eller en DC snabbladdstation. DC snabbladdning upp till 150 kW gör det möjligt att ladda batteriet från 10 till 80% på cirka 40 minuter (eller ca 100 km per 10 minuter) – lagom länge för att vila eller äta under resan.

* Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Smart placering av batteriet betyder att det finns lika mycket utrymme i XC40 Recharge som i en vanlig XC40. Bilen har gott om smarta förvaringslösningar och det bakre bagageutrymmet rymmer 413 liter. Batteriet är placerat i utrymmet under lastgolvet, men det kompenseras av att utrymmet under ”motorhuven” fungerar som ett andra bagageutrymme där du kan förvara laddkablar och annat.

Ja, XC40 Recharge kan du utrusta med dragkrok och maximala släpvagnsvikten är hela 1500 kg.

För att ladda effektivt och säkert hemma skall du låta en behörig elektriker installera en laddbox. Vi kan rekommendera en laddbox som passar för ditt behov.

Vår rekommendation är att ladda batteriet till max 80%, inte 100% då det kortar ner batteriets livslängd. Det minskar även laddtiden, då de sista 20% tar längre tid att ladda. Men om du ger bilens navigationssystem en destination långt borta, kan bilen föreslå att ladda 90-100% för den specifika resan eller behovet för att kunna köra till en laddstation.

I länder som har Google Maps finns laddstationer inlagda. Du kan hitta laddstationer direkt i kartan som visas på skärmen i mittkonsolen eller via Volvo On Call appen. Från appen kan du även favoritmarkera laddstationer samt få guidning.

Batteriet innebär 500 kg extra vikt vilket påverkar bilen vid en kollision. Batteriet behöver också extra skydd för att minska risken för skadliga läckage efter en kollision. Genom ett antal innovativa säkerhetslösningar har XC40 Recharge lika hög säkerhet som andra Volvobilar.

De elektriska motorerna är inneslutna under hela sin livslängd. De är underhållsfria och jämfört med en bil med förbränningsmotor behöver XC40 Recharge mindre underhåll, vilket kan betyda lägre löpande kostnader.

Räknat över en hel livslängd blir koldioxidavtrycket för en XC40 Recharge lägre än både laddhybriden och mildhybriden. Den exakta skillnaden beror på olika faktorer som elproduktion, bilens livslängd och körbeteende.

Volvo Cars arbetar nära leverantörer för att höja hållbarheten på våra produkter och tjänster, bland annat genom att säkra ansvarsfulla leverantörskedjor och genom att effektivisera användandet av resurser. Vi arbetar för ansvarsfull framtagning av mineraler och metaller och stödjer OECD Guidance for Responsible Supply Chains of Minerals from Conflict-affected and High-risk Areas. Vi har som krav på våra batterileverantörer att vi senast 2020 skall ha full insyn i hela framtagningen av kobolt. Hållbarhet är en av nyckelaspekterna när vi utvärderar och väljer våra leverantörer. Vi övervakar våra nuvarande leverantörer och följer upp genom revisioner utförda av tredje part. Vi ställer också krav på våra batterileverantörer att minimera koldioxidutsläpp under produktion, bland annat genom krav på användning av förnyelsebar el. Alla våra leverantörer måste följa Volvo Cars Code of Conduct for Business Partners, vilket innehåller beaktande av mänskliga rättigheter och arbetsrätt.

Ren kraft

408 hk. 0-100 km/h på 4,9 sek. 1 500 kg släpvagnsvikt. Inga utsläpp under körning. Med den helt elektriska XC40 Recharge behöver du inte längre kompromissa för att köra på ett hållbart sätt.

Laddad med glädje

Ett stort 78 kWh-batteri med en räckvidd på ca 400 km. Så du inte behöver ladda så ofta. Och när du behöver kan du snabbladda från 10 till 80 procent på ca 40 minuter.

Alltid synkroniserad

Google Maps. Google Assistant. Google Play Store. Allt är integrerat***. Även utan din telefon kommer du alltid vara uppkopplad.

*Räckvidd är enligt WLTP, verklig räckvidd kan variera. Siffrorna är preliminära.** Snabbladdning DC upp till 150 kW*** Inte tillgänglig för alla marknader

Vill du veta mer

Kontakta oss

Anläggning
Säljare
Lilla Edet

Christoffer Engelbrektsson

Säljare
Stenungsund - Doteröd

William Molina

Begagnatansvarig Säljare
Stenungsund

Karl-Gustav Nilsson

Säljare
Lilla Edet

Christian Hurtig

Säljare
Stenungsund

Peter Näsström

Försäljningschef
Lilla Edet - Stenungsund

Karl-Magnus Olsson

Säljare
Lilla Edet

Alexander Tagge

Säljare
Stenungsund

Sebastian Magnusson

Säljare
Lilla Edet

Ingela Andersson

Säljare
Stenungsund

Daniel Olsson

Säljare
Stenungsund

Martin Holm