Volvo Cars lanserar
Volvo XC40 P8 Recharge

Vill du ha en ny Volvo med eller utan sladd?
Det är frågan framtida Volvokunder kommer att få svara på. I dag introducerar Volvo Cars XC40 Recharge, företagets första helt elektriska bil och den första modellen att tas i produktion från Volvo Cars helt nya modellseriekoncept: Recharge.


XC40 Recharge, som är baserad på den flerfaldigt prisbelönta och bästsäljande kompakta SUV:en XC40, är den första i en serie av helt elektriska Volvo-bilar. Den är en verklig milstolpe för Volvo Cars: företagets första elbil och den första Volvon med ett helt nytt infotainmentsystem som drivs av Googles operativsystem Android.

De kommande fem åren kommer Volvo Cars att lansera en helt elektrisk bil varje år, för att nå målet att helt elektriska bilar ska stå för 50 procent av den globala försäljningen 2025, och där hybrider utgör resterande 50 procent. Recharge kommer att vara samlingsnamnet för alla laddbara bilar med helt elektrisk eller laddhybrid-drivlina.

Från och med början av 2020 kommer kunder som besöker Volvo Cars hemsida att först få frågan om de vill ha en Volvo Recharge-bil eller ej. För att ytterligare uppmuntra till körning på el kommer alla Volvo Recharge laddhybridmodeller att levereras med gratis el i ett år, i form av en återbetalning för den genomsnittliga elkostnaden under perioden.

”Vi har sagt det flera gånger tidigare: för Volvo Cars är framtiden elektrisk. I dag tar vi ett nytt stort steg i den riktningen med lanseringen av vår helt elektriska XC40 och modellserien Recharge”, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef .

XC40 Recharge är allt som kunderna kan förvänta sig av en Volvo, med tillägg av en avancerad, helt elektrisk drivlina med fyrhjulsdrift som erbjuder en räckvidd på över 400 km (WLTP) på en enda laddning, och en effekt på 408 hk. Batteriet laddas till 80 procent av kapaciteten på 40 minuter med ett snabbladdningssystem.

Det Android-drivna infotainmentsystemet är helt integrerat med Volvo On Call, företagets plattform för uppkopplade tjänster. Via Volvo On Call kan förarna följa hur länge de kört sin plug-in hybrid på el.

För att möta den förväntade efterfrågan på Recharge-bilar kommer Volvo Cars tredubbla produktionskapaciteten för elektrifierade bilar. Från och med 2020 kommer Volvo Cars ta fram Designers Choice – ett urval av populära Recharge-modeller med reducerade leveranstider. Volvo Cars ambition är att laddhybrider ska utgöra 20 procent av den totala försäljningen 2020.

Varje Volvo-modell kan beställas i Recharge-utförande, från kompakt-SUV:en XC40 via bilarna i 60-serien till företagets flaggskepp, den stora SUV:en XC90. Volvo Cars är den enda tillverkaren som erbjuder en laddhybrid av varje bilmodell.

XC40 Recharge och Recharge-modellserien är också påtagliga bevis för företagets ambitiösa nya handlingsplan, som även den presenterades i dag och som påvisar konkreta åtgärder i linje med klimatavtalet från Paris och som stöder Volvo Cars ambition att bli ett klimatneutralt företag 2040. Läs mer om Volvo Cars klimatplan HÄR.

Vill du veta mer?

Kontakta oss

Anläggning
Säljare
Lilla Edet

Christoffer Engelbrektsson

Säljare
Stenungsund - Doteröd

William Molina

Begagnatansvarig Säljare
Stenungsund

Karl-Gustav Nilsson

Säljare
Lilla Edet

Christian Hurtig

Säljare
Stenungsund

Peter Näsström

Försäljningschef
Lilla Edet - Stenungsund

Karl-Magnus Olsson

Säljare
Lilla Edet

Alexander Tagge

Säljare
Stenungsund

Sebastian Magnusson

Säljare
Lilla Edet

Ingela Andersson

Säljare
Stenungsund

Daniel Olsson

Säljare
Stenungsund

Martin Holm