Säkerhet
Volvo S60 och V60 får fem stjärnor i Euro NCAP

Nya Volvo S60 sedan och V60 kombi har fått maximala fem stjärnor i 2018 EuroNCAP-säkerhetstesterna, och fortsätter därmed den fina resultatraden för Volvos modellprogram med idel toppbetyg.


Nya Volvo S60 sedan och V60 kombi har fått maximala fem stjärnor i 2018 EuroNCAP-säkerhetstesterna, och fortsätter därmed den fina resultatraden för Volvos modellprogram med idel toppbetyg.

Betygen understryker Volvo Cars rykte om att konsekvent producera några av de säkraste bilarna på våra vägar. Samtliga Volvo-modeller i det befintliga modellprogrammet som har testats av EuroNCAP erbjuder säkerhetsteknik som har fått betyget fem stjärnor, från den kompakta halvkombin V40 till den stora SUV:en XC90.

2018 Euro NCAP-testerna var de tuffaste någonsin, med nya och mer krävande utmaningar när det gäller säkerhetstekniken, inklusive cyklistdetektering med autobroms och system som håller bilen inom körfältsmarkeringarna. V60 och S60 är några av de säkraste bilarna som har testats enligt det nya testprogrammet.

– Det här resultatet visar att Volvo Cars fortsätter att vara branschledande inom säkerhet och hela tiden höjer ribban i utvecklingen av ny teknik. Oavsett vilken Volvo du väljer kan du alltid vara säker på att du och dina nära och kära reser i en av de säkraste bilarna på marknaden, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Säkerhetscenter

S60 och V60 är liksom sina större syskon XC60 och bilarna i flaggskeppsserien 90 byggda på Volvo Cars egen skalbara SPA-plattform (Scalable Product Architecture) och delar även säkerhetsteknik med dem.

Volvo Cars aktiva säkerhetspaket City Safety med autobromsteknik ingår som standard på alla Volvo-bilar. En världsnyhet i S60 och V60 är att City Safety nu även aktiverar autobromsfunktionen för att mildra en kollision med mötande trafik. City Safety är fortfarande det enda systemet på marknaden som kan hjälpa till att upptäcka fotgängare, cyklister och stora djur.

Bilen premiärvisades i sin naturliga miljö — uppfarten till en villa i Stockholm — vilket sätter fokus på Volvo Cars långa tradition inom herrgårdsvagnar och visar hur V60:s mångsidiga design tillgodoser det moderna familjelivets olika behov.

Den gångna sommaren lanserade Volvo Cars den nya generationen av sin sportsedan S60. Den dynamiska S60 är den första Volvon som inte kan fås med dieselmotor, vilket signalerar företagets branschledande åtagande när det gäller elektrifiering och en långsiktig framtid bortom den traditionella förbränningsmotorn. Det är den första Volvon som byggs i USA, vid företagets första tillverkningsanläggning i USA någonsin, belägen utanför Charleston, South Carolina.