Volvo Personvagnar introducerar nya Volvo V40

 • v40

 • Äkta skandinavisk lyx med klassledande säkerhet och köregenskaper

  Volvo Personvagnar premiärvisar nya Volvo V40 vid en presskonferens på årets internationella bilutställning i Genève den 6 mars.

  Laddad med vässad teknik från Volvos större modeller i en elegant, kompakt förpackning är nya Volvo V40 redo köra om konkurrenterna i klassen.

  – Nya Volvo V40 är den första nya modell som tagits fram helt i linje med vår kundorienterade strategi ”Designed Around You”. Den är fullmatad med klassledande högteknologi och kommer att ge våra tuffaste konkurrenter en hel del huvudbry, säger Volvo Personvagnars VD Stefan Jacoby.

  Nya Volvo V40 är en modern bil med ett distinkt skandinaviskt formspråk. Den präglas av hög kvalitet och hantverkskänsla in i minsta detalj. Den nya, helt digitala instrumenteringen, med möjlighet till personlig utformning och information, bidrar till en intuitiv och okomplicerad körupplevelse.

  – Tack vare input från kunder över hela världen har vår mest kompakta V-modell en attraktiv mix av design, säkerhet och flexibilitet. Bilen är fylld med funktioner som köparna av moderna lyxbilar vill ha, förklarar Stefan Jacoby.

  Klassledande köregenskaper

  Fokus på ett antal vitala områden har gett nya Volvo V40 klassens bästa köregenskaper. Chassiet har konstruerats för att ge den där följsamma, alerta känslan som skapar äkta körglädje.

  Motorprogrammet spänner från Volvo Personvagnars första diesel med koldioxidutsläpp på 94 g/km (3,6 l/100 km) till den turboladdade bensinmotorn T5 på 254 hk, med acceleration från 0 till 100 km/h på 6,7 sekunder. Alla motorer har start-stop och bromskraftåtervinning, både med manuell och automatisk växellåda.

  – Nya V40 har en superbekväm cockpit med perfekt ergonomi och avancerad teknik som får föraren att känna sig säker och fokuserad, med full kontroll. Just den förarorientering som Volvos moderna bilar står för, säger Stefan Jacoby.

  Klassledande säkerhets- och supportpaket

  Helt nya V40 har en klassledande uppsättning säkerhets- och supportteknik, inklusive Volvo Personvagnars unika Pedestrian Detection med full autobroms och flera andra nya tekniklösningar.

  Bland de nya funktionerna finns världens första krockkudde för fotgängare, Lane Keeping Aid med autostyrning och en smart Park Assist Pilot – som gör det lätt att fickparkera.

  City Safety, som bidrar till att undvika kollisioner i låg hastighet, har vidareutvecklats och är nu aktiv i hastigheter upp till 50 km/t.

  – Nya V40 är den säkraste och mest intelligenta Volvomodellen hittills. All teknik är utformad med föraren i centrum för att hjälpa honom eller henne att förbli så alert och välinformerad att farliga situationer och kollisioner kan undvikas, säger Håkan Abrahamsson, som ansvarat för framtagningen av nya Volvo V40. Han tillägger:

  – Med klassledande säkerhet, inklusive förstärkt fokus på fotgängarskydd, siktar vi på fullt antal stjärnor i Euro NCAP:s skärpta säkerhetstest.

  Försäljningsmålet är 90 000 enheter

  Volvo Personvagnar räknar med att sälja 90 000 exemplar per år av nya Volvo V40. Hela 85 procent av totalvolymen kommer att köras av europeiska kunder.

  Bilen premiärvisas på en presskonferens på bilutställningen i Genève i mars 2012. Produktionen

  startar i maj 2012 och bilen kommer att byggas i Volvo Personvagnars fabrik i Gent i Belgien.

  – Nya V40 har en dramatisk design som gör att den direkt skiljer sig från mängden. Och insidan lever upp till förväntningarna som det distinkta formspråket skapar. Bilen är fullmatad med vässad teknik från Volvos större modeller – i en elegant, kompakt förpackning. De många nya funktionerna ger bilen en unikt hög ”täthet”. Nya V40 har i stort sett allt, säger Håkan Abrahamsson.

  För mer bilder och Film, Besök :

  https://www.media.volvocars.com/global/enhanced/en-gb/Media/RelatedImages.aspx?mediaid=42198