Vi har levererat vår första V60 Plug-in Hybrid

v10_v60_hybrid_slideI förra veckan levererade vi vår första Volvo V60 Plug-in Hybrid till en mycket nöjd kund. Det finns många hybrider på bilmarknaden, men ingen av dem kan matcha Volvo V60 Plug-in Hybrid. Världens första laddhybrid med dieselmotor är Volvo Personvagnars tekniskt mest avancerade modell någonsin – en elbil, hybrid och muskelbil på samma gång. Med en snabb knapptryckning väljer du själv vilken av dem du vill köra för tillfället.

Tre körlägen – tre bilar i en

Föraren väljer önskad körinställning via tre knappar som ger bilen tre helt olika temperament: Pure, Hybrid eller Power.

I läget Pure drivs bilen enbart med elmotorn i så stor utsträckning som möjligt. Om batteriet har laddats med el från en förnyelsebar källa, är räckvidden upp till 50 kilometer med nollutsläpp av koldioxid. Räckvidden varierar beroende på terräng, klimat och körstil.

Läget Hybrid är standardläget när bilen startas. Dieselmotorn och den elektriska motorn samverkar för optimal balans mellan körglädje och miljöpåverkan. Utsläppen av CO2 (NEDC, blandad körcykel för certifiering) är 49g/km. Bilens totala räckvidd är upp till 100 mil.

I läget Power optimeras tekniken så att bilen får maximal kraft. Dieselmotorn och elmotorn har en sammanlagd effekt på 215+70 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 440+200Nm. Elmotorns blixtsnabba vridmoment bidrar till bilens acceleration från 0 till 100km/h på 6,2 sekunder.

Ladda hemma – kyl eller värm i förväg

V60 Plug-in Hybrid laddas via ett vanligt vägguttag (230V/6A, 10A eller 16A) hemma eller på en parkeringsplats. Laddningstiden beror på strömstyrkan. Full laddning med 10A tar 4,5 timmar. Tiden kortas till 3,5 timmar med 16A, medan en laddning med 6A tar 7,5 timmar.

Det är även möjligt att samtidigt med laddningen värma eller kyla passagerarutrymmet för en bekvämare start på resan. Detta innebär också att mer batterikapacitet kan användas för drivning av bilen.