Renault Skrotningspremie

skrotningspremie1
Vi vill minska både trafikdöd och miljöförstöring.
Därför introducerar vi på Renault en skrotningspremie på 20 000 kr till dig som skrotar din minst 10 år gamla bil och köper en modern, bränslesnål och säker Renault med fem stjärnor från Euro NCAP:s tuffa krocktester.

SVERIGES NYA SKROTNINGSPREMIE!

Vi vill minska både trafikdöd och miljöförstöring. Därför introducerar vi på Renault en skrotningspremie på 20 000 kr till dig som skrotar din minst 10 år gamla bil och köper en modern, bränslesnål och säker Renault med fem stjärnor från Euro NCAP:s tuffa krocktester.

Valfriheten är stor. Vi har krocksäkra bilar i alla storlekar, olika karossutföranden för alla behov. Nya Clio, Nya Clio Sport Tourer, Grand Modus, Nya Megane, Nya Megane Coupé, Megane Touring, Laguna Coupé, Laguna Kombisedan, Laguna Sport Tourer, Scenic, Grand Scenic och Grand Espace – en av dem uppfyller garanterat dina och din familjs krav.

scrapclio3
scrapmegane9

SVERIGES VÄGAR ÄR FULLA AV FARLIGA BILAR

På våra vägar rullar 2,5 miljoner bilar som är över 10 år gamla, varav över 300 000 är så gamla att de saknar katalysatorer. Dessa bilar är både mindre säkra än nya bilar, då de saknar modern säkerhetsutrustning, dessutom släpper de ut betydligt farligare avgaser än nya bilar. Vid en allvarlig krock ökar dödligheten med 90% i en gammal bil från 80-talet, jämfört med en modern bil. Vårt mål på Renault är att få bort dessa gamla bilar från våra vägar för att på detta sätt förbättra både vår trafiksäkerhet och miljö.

RENAULT TAR SÄKERHET PÅ ALLVAR

Renault satsar årligen 1 miljard kronor på att utveckla och förbättra säkerheten i sina bilmodeller och företaget har elva stycken bilmodeller med 5 stjärnor i EuroNCAP’s krocktester. Det är mer än någon annan biltillverkare har lyckats med. Renault arbetar brett inom tre säkerhetsområden: förebyggande-, korrigerande- och skyddande säkerhet. Läs gärna mer om vårt säkerhetsarbete här www.renault-safety.com , där kan du även se hur säker din nuvarande bil är.

SÅ HÄR FÅR DU SKROTNINGSPREMIEN

För att få Renaults skrotpremie på 20.000 kronor måste du först skrota din bil. Detta gör du hos en auktoriserad bilskrot, då det ställs högre miljökrav på dessa jämfört med de icke auktoriserade. För att ta reda på var din närmaste Refero auktoriserade bilskrot finns, klicka här. De enda krav vi ställer för att du ska få ta del av skrotningspremien är följande:

– Ägaren till bilen som skrotas och köparen av den nya bilen ska vara densamma.

– Köparen är en privatperson och inte ett företag och har ägt bilen mer än 3 månader.

– Skrotningsintyget visas upp vid köp av den nya bilen. Bilen behöver varken kunna köras, vara påställd eller ha klarat besiktningen. Observera dock att om det finns en skatteskuld på din bil så måste denna betalas innan bilen kan skrotas. Det kan även tillkomma en mindre avgift om bilen saknar en väsentlig del, såsom växellåda, motor eller dylikt. När du skrotar bilen behöver du ta med dig den gula delen av registreringsbeviset samt legitimation för att kunna styrka att det är du som är ägare till bilen. I vissa kommuner erbjuder man kostnadsfri hämtning av skrotbilar (för info om din kommun, klicka här). Om bilen blir hämtad, glöm inte skrotningsintyget. När du har skrotningsintyget i handen är det bara att gå till er närmaste Renault-återförsäljare för att hitta en av de säkraste bilarna i världen som passar er och era behov. Den kommer dessutom att vara avsevärt snällare mot vår miljö än din gamla bil.

Kampanjen gäller kundordertecknande under perioden 9 maj – 31 juli och är ej kombinerbar med eventuella lokala kampanjer eller erbjudanden. Välkommen in till oss och byt upp dig. Du får 20 000 kr för skrotet.