Nyhet
Renault Arkana

Renault introducerar nu den välformade SUV-kupén - Renault Arkana - på den europeiska marknaden. Förutom en iögonfallande design kommer den också med den senaste hybridtekniken från Renault: E-TECH.


Alla bilmärken har en eller flera SUV-modeller i sitt utbud. För kunderna gillar den här typen av bilar; höga och ”sportiga”.

SUV-modellerna har tagit marknadsandelar både från den traditionella kombi-marknaden och från de praktiska MPV-familjebilarna. Ett segment som har varit mycket populärt – och förresten nästan uppfunnits av Renault med introduktionen av Renault Espace och Renault Scenic på 1980- och 1990-talet.

Med Renault Arkana går Renault in på en helt ny designväg. Med sin sportiga Coupé-design liknar den ingen annan Renault. Arkana har en design som annars endast har reserverats för premiummärken och modellen kompletterar Renaults starka modelluppställning i medelklassen. Här finns redan Mégane, Kadjar och Scénic.

Interiören av Arkana kännetecknas av rymlighet och praktiska lösningar, som alltid när det gäller Renault. Och tekniken är av största vikt med stora skärmar som betonar bilens komfortorienterade design. Arkana kommer att finnas i ett brett utbud av versioner – inklusive en unik R-S. Line-version, som ger bilen både exklusivitet och sportighet.

Nya Renault Arkana har i princip tre olika motorvarianter. Först och främst finns den med E-TECH Hybrid 140 hk, förutom en 1,3 TCe 140 och TCe 160 12V mikrohybridmotorer.

E-TECH Hybrid-tekniken finns redan i Clio, Captur och Mégane är en exklusiv Renault-uppfinning som innehåller mer än 150 patent och bygger på Renaults erfarenhet från bland annat Formel 1.

Renault Arkana kommer att lanseras i Europa i mitten av nästa år, men det är fortfarande för tidigt att säga om den kommer lanseras i Sverige.

Highlights:

Renault Arkana – en ny, unik SUV-Coupé kommer till Europa med bland annat en hybrid drivlina
Arkana har ett starkt designspråk och kombinerar körglädje med komfort och praktiska egenskaper.
Motorsortimentet omfattar initialt E-TECH Hybrid 140 hk och två traditionella bensinmotorer med 140 och 160 hk.
En unik R.S. Line version kommer också att ingå i modellprogrammet.
Arkana kommer till Europa under första halvåret 2021. Inga beslut är ännu tagna angående lansering i Sverige men vi hoppas.