Premiär för nya och uppdaterade
Volvo V90 Recharge
PREMIÄR FÖR
NYA VOLVO V90

Volvos stora kombi V90 introducerades 2016 och blev snabbt Sveriges populäraste bilmodell. Rymlig kupé och stort lastutrymme, avancerad säkerhet med smarta förarstöd samt inte minst riktigt hög komfort föll bilköparna i smaken. Nu till helgen är det premiär för Volvo modellår 2021 där V90 har uppdaterats på en mängd punkter, bland annat exteriört.


Den nya och modernare exteriören på Volvo V90 har skapats genom att Volvos designers jobbat med att skapa längre sammanhållna linjer i front och bakparti, där även avgasrören nu är helt dolda under den bakre stötfångaren för att skapa en obruten linje. Nya dimljus, sekventiell blinkers och Volvos typiska bakljus ger ytterligare karaktär åt V90.

 

Renaste luften
En spännande ny funktion är en avancerad luftrenare för kupén med PM 2,5-partikelsensor. Luftrenaren utvecklades ursprungligen för den kinesiska marknaden, men finns nu även här i Sverige. Föraren kan övervaka luftkvaliteten i kupén på displayen i mittkonsolen och med hjälp av Advanced Air Cleaner avlägsna nästan alla små partiklar ur kupéluften på bara några minuter.

Fler laddmöjligheter
Volvo V90 har nu även dubbla USB-C laddningspunkter i baksätet som ersätter de gamla 12-voltsuttagen. Den trådlösa laddningsfunktionen för smarta telefoner som först introducerades i den kompakta XC40 kan nu väljas till på de flesta varianter av V90.

Ladd- eller mildhybrid
Volvo V90 som laddhybrid har blivit mycket populär och står för omkring en fjärdedel av försäljningen i Sverige. I modellår 2021 finns två motoralternativ som laddhybrid. Båda med möjligheten att välja körläge Pure och då köra helt på eldrift. Med en räckvidd på dryga 40 km kan många göra det mesta av sin dagliga körning på el. Övriga motoralternativ är mildhybrider med bromskraftåtervinning. Volvos mildhybrider sänker bränsleförbrukningen och utsläppsnivåerna med upp till 15 procent under verkliga körförhållanden.

Läderfri klädsel
Fler och fler bilköpare vill ha exklusiv klädsel, men inte skinn eller läder. Volvo har därför tagit fram en exklusiv och skräddarsydd textilklädsel i ullblandning som ger mycket hög komfort.

Kontakta oss

Anläggning
Säljare
Lilla Edet

Christoffer Engelbrektsson

Säljare
Stenungsund - Doteröd

William Molina

Begagnatansvarig Säljare
Stenungsund

Karl-Gustav Nilsson

Säljare
Lilla Edet

Christian Hurtig

Säljare
Stenungsund

Peter Näsström

Försäljningschef
Lilla Edet - Stenungsund

Karl-Magnus Olsson

Säljare
Lilla Edet

Alexander Tagge

Säljare
Stenungsund

Sebastian Magnusson

Säljare
Lilla Edet

Ingela Andersson

Säljare
Stenungsund

Daniel Olsson

Säljare
Stenungsund

Martin Holm