Volvo Twin Engine
Nu finns alla Volvomodeller som laddhybrider

– Vi har mycket hög efterfrågan på alla våra laddhybrider och därför är det glädjande att alla modeller nu finns tillgängliga, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.


Laddhybrider är en biltyp som ger många fördelar och väldigt få nackdelar. Laddhybrider drivs av en förbränningsmotor (oftast bensin) i kombination med en laddbar elmotor. Miljömässigt är laddhybriden riktigt bra med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp av koldioxid. Volvo har erbjudit laddhybrider i ett antal år och med det nya modellåret som lanseras helgen V35 (31/8 – 1/9) finns alla sju Volvomodeller som laddhybrid.

– Vi har mycket hög efterfrågan på alla våra laddhybrider och därför är det glädjande att alla modeller nu finns tillgängliga. Nu senast Volvo XC40 där vi också introducerar ny teknik så att både bensinmotorn och elmotorn driver på framhjulen. Vi ökar också produktionskapaciteten av laddhybriderna för att möta efterfrågan, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Bonus från staten
Volvos laddhybrider hamnar alla på Bonus-sidan av det nya skattesystemet. Istället för skatt får du ett bidrag på cirka 20-25.000 kr. Bidraget gäller köp av ny bil och betalas ut när du ägt den i sex månader. Bilen är dessutom helt skattefri de tre första åren.

El till din dagliga körning
Räckvidden på Volvos laddhybrider är omkring fyra till fem mil. Det gör att mycket av den dagliga körningen kan göras på el, speciellt om du kan ladda både hemma och på jobbet. Tyst och helt fossilfritt flyter du fram genom trafiken. När du sedan behöver köra längre sträckor så fungerar laddhybriden precis som med en vanlig bensinbil. Du tankar när du behöver och kan komma hur långt du vill.

SUV, sedan eller kombi
I Volvos modellprogram finns tre SUV-modeller, två sedaner och två kombibilar. Allt från sjusitsiga XC90 till sportiga sedanen S60. Det spelar alltså ingen roll vilken sorts bil du behöver, du kan alltid välja en laddhybrid. Även dragvikten är väl tilltagen. Du som kör med husvagn, hästsläp eller annat tungt släp har inga problem att köra Volvos laddhybrider.

Upptäck nya XC40 laddhybrid: https://www.volvocars.com/se/volvomagasin/artikel/volvo-xc40-laddhybrid

Hitta din laddhybrid: https://www.volvocars.com/se/om-volvo/innovation/framtid/motorteknik/laddhybrider