Lekar som räddar bilsemestern

Ska du och familjen ut på vägarna i sommar? Vi har samlat några roliga billekar att plocka fram för att minimera antalet ”är vi framme snart?”.


Vem tänker jag på?

En av er tänker på en person, det kan vara en kändis, en bokkaraktär eller någon annan som alla känner till. Nu är de dags för de andra att räkna ut vem personen är genom att i tur och ordning ställa frågor. Den som tänker på personen får bara svara ja eller nej. Exempelvis ”Är det en tecknad figur?”, ”Ja”. När du tror att du vet svaret gissar du på personen: ”Är det Belle i Skönheten och Odjuret?”. Är det rätt har du vunnit, är det fel fortsätter leken.

Ordflätan

Välj ett tema, exempelvis djursorter. Första deltagaren börjar med att säga ett valfritt djur, som lejon. Nästa deltagare ska nu säga ett djur som börjar på tidigare djurs sista bokstav – i det här fallet N. Fortsätt så tills någon inte längre kan säga ett nytt djurnamn, turen går då över till nästa deltagare. Sist kvar vinner.

Sifferleken

Välj en varsin siffra mellan ett och nio. Nu gäller det att samla ihop tio stycken av ”sin” siffra bland registreringsskyltarna på bilarna man möter. Den som blir klar först vinner. Vill man göra det svårare kan man välja tvåsiffrigt.