Härliga resmål för bilsemestern

Vi på Stendahls Bil tackar inte nej till en bilsemester. Har du en vecka eller några dagar som fortfarande är oplanerade i sommar? Dra iväg på en riktigt härlig roadtrip till något av våra favoritställen.


1. Danmark

Att bila runt i Danmark är härligt och det finns utmärkta vägleder som tar dig runt i det vackra landskapet. En av de mest populära turerna är Margueritrutten, en 3000 km lång turistväg som låter dig se det bästa av Danmark. Antingen tar du färjan från Göteborg över till Fredrikshavn och startar med underbara Skagen, eller åker över till Helsingør via Helsingborg och jobbar dig sedan norrut.

2. Amsterdam

Vill du åka lite längre bort? Då är Amsterdam ett trevligt resmål. Visst kan du svepa bilfärden på en dag om du vill, men du kan också passa på att övernatta på ett trevligt hotell i Tyskland. Så fort du svänger av autobahn hittar du ofta pittoreska byar med trevliga övernattningsmöjligheter. Väl framme i Amsterdam njuter du av de vackra husen, de mysiga kanalerna och den härliga stämningen.

3. Gotland

Om du inte vill åka så långt är en svensk roadtrip perfekt. Visst älskar vi västkusten, men Gotlands fantastiska natur är inte dum den heller. Har du bara ett par dagar över kanske du stannar i Visbytrakten eller besöker de mest kända resmålen, men har du lite mer tid är det underbart att utforska både fastlandet och öarnas mysiga vrår och kanter.