Denna Volvo S60 har mycket potential

s60racing2
Volvos nya S60 tävlingsbil i Belgian Touring Car Series gjorde race debut i helgen på Zolderbanan med Vincent Radermecker och Eric van de Poele som förare. Efter ett tufft första heat, visade bilen en enorm potential genom att gå i mål som nia totalt och fyra i sin kategori i andra heatet.

BTCS är känt för att vara ett tufft mästerskap för standardvagnar och till första racet för året på klassiska Zolderbanan, stod över 40 bilar på startlinjen. Huvudattraktion var Volvos nya S60 i händerna på Eric van de Poele och Vincent Radermecker.

Nya S60’n visade sina racingegenskaper direkt genom att kvala 5:a och 6:a under de två kvalsessionerna.

Under första race heatet tvingades teamet till ett oplanerat depåstopp som resulterade i att man hamnade utanför striden helt. Mellan heaten lyckades Volvo-teamet lokalisera bekymret, en igensatt bränsletank.

Med bilen konkurrenskraftig igen, avancerade Eric van de Poele snabbt från sin sjätte startruta till en andraplats, när han kom i kontakt med en varvad bil. För att undvika en större kollision, tvingades han ut i sandfållan och in i depån. Ute på banan igen, inledde bilen en rask jakt på placeringar. Från en sista plats lyckades förarna avancera till en totalt nionde plats över mållinjen.

– Den här bilen har mycket potential, sammanfattar Vincent Radermecker.

– Jag hade verkligen kul bakom ratten, Även om jag är frustrerad över att vi missade en pallplats, är jag säker att vi kommer slåss om segrar ganska snart.

Den centrala motorsportavdelningen på Volvo är även de lika nöjda med inledningen av BTCS-säsongen.

– Vi måste komma ihåg att bilen bara var en tanke för fyra månader sedan och att man kom till premiären med helt ny bil och endast 120 testkilometer, att jämföras med vår STCC satsning där vi redan har avverkat 3000 testkilometer innan premiären, avslutar Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar.