Blind konstnärs tavla av Volvo S60 på eBay

[youtube]7CNx3qTI8xA[/youtube]

Den kända turkiska konstnären Esref Armagan bjöds till Volvo Personvagnar i Göteborg för att måla den ännu hemliga nya Volvo S60. Hans arbete dokumenterades på film – Volvo S60 Blind Preview

Filmen skickades till bloggar samt las ut på YouTube och Facebook. En given succé.

Från den 7 till 17 december auktioneras nu målningen ut på eBay. Pengarna går oavkortat till organisationen World Blind Union.

Nya Volvo S60 lanseras först nästa år på Genèves bilsalong. Men redan i oktober i år fick Esref Armagan en exklusiv förhandstitt på bilen på Volvo Personvagnars designavdelning i Göteborg. Där träffade han designchefen Peter Horbury som visade den ännu väl bevarade hemligheten.

Esref Armagan kände på nya Volvo S60 med dess skulpterade, dynamiska former med händerna och började sedan arbetet med att måla en tavla av bilen. Hela hans arbete dokumenterades på film. Dokumentären ”Volvo S60 Blind Preview” fick överväldigande mottagande från Volvofans i hela världen.

Nu har Volvo Personvagnar bestämt sig för att auktionera ut tavlan på eBay.

– Det var en fantastisk erfarenhet att arbeta tillsammans med Esref Armagan. Han omhuldar verkligen livet och vi tycker att hans inställning stämmer exakt överens med hur vi på Volvo omfamnar livet. Genom auktionen av tavlan och donationen till World Blind Union tar vi vårt framgångsrika samarbete ytterligare ett steg, säger Lukas Dohle, ansvarig för Live Communication och sociala medier på Volvo Personvagnar.

Esref Armagan föddes blind och har lärt sig själv att måla med känsla för perspektiv, och han har förundrat vetenskapsmän världen över. Hans konst är färgstark och fri. Han har medverkat i TV-program både på CNN och BBC.

World Blind Union är en kanadensisk välgörenhetsorganisation. 100 procent av inkomsterna från auktionen går dit. Det är en opolitisk, helt fristående organisation som representerar över 160 miljoner blinda och synskadade människor i 177 medlemsländer.

Auktionen tar plats på eBay Canada men är tillgänglig globalt på adressen www.ebay.com/volvo Auktionen pågår under tio dagar och startar den 7 december klockan åtta på kvällen för att locka spekulanter i Europa, samtidigt som människor i USA kommer åt den under dagtid. Auktionen avslutas den 17 december.