Nya Volvo XC60
Bilen som själv kan styra undan.
Bilen som själv kan styra undan.
XC60

I vissa situationer räcker det inte med att bromsa – föraren måste också aktivt styra undan. Nya Volvo XC60 har flera helt nya säkerhetssystem som automatiskt och aktivt kan hjälpa till att styra bort från hinder och faror. Den är en av marknadens säkraste bilar.


Nästa generation City Safety

En undersökning visar att Volvos City Safety minskar risken för att köra på framförvarande fordon med hela 45 procent. Med nya XC60 kommer nästa generation City Safety. Nu kan föraren också få hjälp att styra undan för att undvika kollision med ett hinder framför bilen. City Safety upptäcker fordon, cyklister, gående och även större djur. I hastigheter mellan 50 och 100 km/h är styrhjälpen aktiv.

Skydd mot frontalkrock

Nya systemet ”Oncoming lane mitigation” upptäcker och uppmärksammar föraren på att han eller hon är på väg ut i en fil med mötande trafik. Om föraren inte reagerar så kan systemet aktivt gå in och styra tillbaka bilen för att undvika en frontalkrock.

Säkrare filbyten

Ytterligare en nyhet är att döda vinkeln-varnaren BLIS nu inte bara varnar, utan kan också aktivt styra tillbaka om föraren är på väg att köra på en bil i en angränsande fil.

Läs mer på: VOLVOCARS.SE