​DACIAS ELEKTRISKA REVOLUTION
DACIA SPRING ELECTRIC SHOW CAR

Dacia Spring Electric Show Car förevisar Europas mest prisvärda helt eldrivna bil. Det är också Dacias första city-bil i Dacia-programmet.


På bara 15 år har Dacia skakat om i fordonsindustrin med revolutionära personbilen Logan och med Duster i SUV-klassen. Varumärket fortsätter sin förändring genom tiden medan man behåller sina ursprungliga kärnvärden; enkel, modern, pålitlig och robust till ett rimligt pris. Det är en sann framgångssaga med 6,5 miljoner kunder, vilket gör Dacia till ledare i Europa när det gäller privatförsäljning tack vare modellerna Logan, Sandero och Duster.

Dacia är redo att starta ett nytt kapitel i sin framgångshistoria med lanseringen av Spring Electric Show Car som visar på Dacias första helt eldrivna bilmodell. Med Spring Electric Show Car ligger Dacia i framkant för den prisvärda elbilsrevolutionen.

För att lyckas med elbilsrevolution drar Dacia nytta av Renault koncernens tioåriga erfarenhet som pionjär och ledare inom el-mobilitet, vars vision är att tillhandahålla överkomlig och hållbar mobilitet tillgänglig för alla. Spring Electric-showcar är i linje med denna vision och behåller samtidigt Dacias kärnvärden och filosofi.

Spring Electric Show Car visar på en kommande 100 % hel-elektrisk Dacia modelll som erbjuds till ett stort antal kunder – en 5-dörrars city bil som kombinerar enkelhet, tillförlitlighet och tillgänglighet.

Dacia Spring Electric fabriksmodell kommer släppas under första delen av 2021. Modellen är lätt och kompakt med en räckvidd på över 200 km (WLTP) för en stressfri stads- och förortsanvändning.

En eldriven stadsbil som skapar nya trender

Dacia Spring Electric-showcar är en elbil som är här för att sätta nya trender. Den gråa färgen förstärks med stänk av fluorescerande orange färg, med inlägg längs vingarna, takrailsen och den nedre dörrpanelen, extra hög markfrigång, hasplåtar inbyggda i främre och bakre stötfångarna. Bilens SUV-design och kompakta mått (3,73 m lång), gör det till det perfekta fordonet för tryggt vardagsbruk. Särskild uppmärksamhet har ägnats åt lamporna. Framtill har full-LED-strålkastare monterats på två sätt: en horisontell remsa på den övre delen och 4 grafiska funktioner inbyggda i stötfångaren. På baksidan skapar de fyra LED-lamporna en ”dubbel-Y” -effekt. Dessa visuella effekter markerar Dacias kommande ljusidentitet.

Genom den nya ljussignaturen, den räfflade motorhuven och det specialbehandlade solida radiatorgallret uttrycker Dacia Spring Electric-show car styrka och tillförlitlighet.

Med sin eldrift anpassat för vardagsbruk uppfyller Dacia Spring Electric-show car de praktiska behoven som behövs för att ta sig fram i stad- och förort. Det är ett robust fordon som ger privatkunden alla fördelar med en elbil: enkel körning, tyst drift, inga vibrationer, nollutsläpp, etc. Dessutom är den lätt att ladda och behöver väldigt lite underhåll.

Dacia Spring är idealisk för nya mobilitetstjänster som bildelningsflottor. Standardversionen kommer därför också att erbjudas för bildelningsflottor, där Groupe Renault har Europas största fordonsflotta för elbilar (7 800 ZOE, Kangoo Z.E. och Twizy).

Kontakta oss

Anläggning
Säljare
Lilla Edet

Christoffer Engelbrektsson

Säljare
Stenungsund - Doteröd

William Molina

Begagnatansvarig Säljare
Stenungsund

Karl-Gustav Nilsson

Säljare
Lilla Edet

Christian Hurtig

Säljare
Stenungsund

Peter Näsström

Försäljningschef
Lilla Edet - Stenungsund

Karl-Magnus Olsson

Säljare
Lilla Edet

Alexander Tagge

Säljare
Stenungsund

Sebastian Magnusson

Säljare
Lilla Edet

Ingela Andersson

Säljare
Stenungsund

Daniel Olsson

Säljare
Stenungsund

Martin Holm